Hem » KÖK » 2-pack "Citrus" Bivaxduk

2-pack "Citrus" Bivaxduk

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
199 SEK

Beskrivning

Paketet innehåller en medelstor duk (25x25cm) och en stor duk (35x35cm)

Enligt Naturskyddsföreningen tillverkas det omkring 280 miljoner ton plast om året - varav så mycket som 40% av denna är engångsplast. Varje år skadas mängder av djur av plasten i havet. Valar, sälar, sjöfåglar, sköldpaddor och många andra djur fastnar i skräpet och drunknar. Plasten ger också en falsk mättnadskänsla som gör att många djur svälter ihjäl.

Med vår produkt förvarar du inte bara din mat på ett säkert sätt - du tar även ett steg mot en mer hållbar framtid. Våra bivaxdukar är handgjorda av oss själva av lokalproducerat och ekologiskt bivax. Paketen är förpackade i 100% återvunnet papper - allt för en så minimal miljöpåverkan som möjligt.

Vad finns det för användningsområden?

Våra klimatsmarta bivaxdukar är formbara och kan därför användas till att packa in det mesta. Vi brukar ofta använda dukarna till matlådor och skålar eller till frukter och mackor. En av fördelarna med dukarna är att det finns oändliga användningsområden så länge man tänker kreativt!

Hur tvättas dukarna?

Efter användning tvättas dukarna enkelt med ljummet vatten och en gnutta ekologiskt diskmedel. Sen är det bara att hänga upp den och låta den torka så är den snart redo för återanvändning igen!

På vilket sätt förvaras maten säkert?

Bivaxet i duken verkar antibakteriellt och bidrar därför till en säker matförvaring. Dukarna tar inte heller åt sig något vatten och tvättas enkelt. Undvik dock att använda till rått kött, fisk och fågel.

Hur länge kan man använda dukarna?

Om dukarna behandlas i mycket gott skick kan de hålla i ett mycket bra tag. Däremot så är det vanliga att de måste återaktiveras efter något år - men detta finns det självklart instruktioner för hur man gör. Dessa hittar du under fliken "våra bivaxdukar" eller skicka ett mejl till oss. Vill man inte återaktivera dukarna så är dukarna 100% komposterbara.

Vet du inte vad du ska köpa i present?

Då passar våra dukar perfekt!

Läs mer

Specifikation

Artnr: BVF-citrus

Omdöme

Lämna ett omdöme
EaJvV
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra varor från samma fabrikat
  • Bivaxfabriken
    Paketet innehåller en mindre duk (20x20cm), en medelstor duk (25x25cm) och en...
    249 SEK